Nieuws

Burgemeester Aalsmeer en bestuur SLS openen het nieuwe recreatiepark in het Hornmeerpark

Het voormalige voetbalterrein van VV Aalsmeer is ingericht tot park en recreatieterrein. In dit project zijn door de gemeente Aalsmeer samen met de inwoners aanvullende voorzieningen voor sport en ontmoeting en recreatie in het Hornmeerpark bedacht. Voor deze aanvullende projectonderdelen is door SLS subsidie gegeven. SLS heeft deze subsidie gegeven omdat het park gelegen is in een zwaar geluidsbelast gebied. Door te investeren in het park wordt de leefbaarheid in dit gebied verbeterd.

Er zijn watergangen en een vijver gegraven, bruggen aangelegd, een evenemententerrein gerealiseerd, het park is voorzien van wandelpaden, er is in het park veel groen geplant en gras gezaaid, er is een speelbos voor de kinderen en een ontmoetingsplein voor alle Aalsmeerders. Al eerder werd een skatebaan en een freerunpark gerealiseerd.

Met de herinrichting is een nieuw recreatieterrein met veel openbaar groen met wandelpaden, vijvers en openbare sportvoorzieningen ontstaan. De locatie biedt jong en oud een locatie om actief te zijn en elkaar te ontmoeten.

Op 26 mei is het terrein officieel geopend door de burgemeester van Aalsmeer met het bestuur van SLS.

Zie ook het artikel in de Nieuwe Meerbode

Persbericht Nieuwe Meerbode Opening Hornmeerpark p1Persbericht Nieuwe Meerbode Opening Hornmeerpark p2